Çeltikçi Elektrik Pano Üretimi Yapan Firma

Çeltikçi Elektrik Pano Üretimi Yapan Firma +90 (212) 438 71 09

Dps Pano olarak elektrik pano imalatı konusunda uzman kadro, ekip, ekipman ve mühendislik hizmetlerimiz ile Türkiye’nin her lokasyonunda elektrik pano imalatı işleri yapmaktayız. Çeltikçi elektrik pano imalatı işlerinizi bizlere iletişim kanallarımızdan ( info@dpspano.com,+90 (212) 438 71 09 ) ulaştığınız ve istenilen elektrik pano imalatı işlerinizi bizlere ilettiğiniz taktirde sizlere vereceğimiz teklifin kabulu sonrası Türkiye’nin neresinde olursanız olun ekibimiz gerekli çalışmalarını yapıp söylediğimiz zamanlama ile Çeltikçi elektrik pano imalatı işlerinizi en kısa sürede ve en kaliteli bir şekilde çözmekteyiz.

Elektrik Pano Çeşitleri

Üretilmiş bir enerjiyi kullanım yerlerine ve dağıtmada belli merkezler oluşturulur. Dağıtım merkezi olarak bilinen yerlerde dağıtım ve güvenlik konusu önemlidir. Elektrik enerjisinin elde edilişi, dağıtımı, iletimi, kontrolü ve güvenliği açısından yönetmeliklere uyulması gerekir.

Üretilen enerjiyi tüketim yerlerine kolay bir şekilde ve elektrikli alıcıların çalışmasını kesintiye uğratmadan kullanmak için dağıtım tablolarına ihtiyaç duyulur. Dağıtım tabloları elektriğin olduğu tüm yerlerde kullanılır. Tablonun amacı ve tablonun yapım malzemeleri yönünden sınıflandırılırlar. Elektrik kontrol sistemlerinde panolar ve tablolar yapıldıkları malzemeye, kullanıldıkları yerlere ve kontrol teknolojisine isimlendirilirler.

Ana ve İlave Sac Panolar

Elektrik şebekesinden gelen enerji ana panoya bağlanır. Ana panonun üzerinde ana şalter, ana kolon sigortaları, sayaç, sinyal lambaları ve ölçü aletleri bulunur. İmalatı DKP saçtan üretilir.

Dağıtım tablolarının veya linyelerinin bağlandığı kısım İlave sac panolarıdır. İlave sac panolarının üzerinde şalter, sigorta ve sinyal lambaları bulunur. Ana panolarla üretilir.

Kuvvet Dağıtım Tablo ve Panoları

Mağaza, atölye ve fabrika gibi yerlere enerji dağıtım panoları yardımı ile girer. Enerji oradan elektrik alıcılarına veya yardımcı (dağıtım) tablolara verilir. Tablolar enerjinin geldiği yere göre duvara yakın bir yere ya da kapalı bir yere monte edilirler.

Kumanda Tabloları

Mağaza, atölye ve fabrikalarda elektrik alıcılarının otomatik kumanda edilmesi amacı ile üretilen tablolardır. Kumanda tablolarda genelde ve ihtiyaca bağlı şunlar kullanılabilir; kontaktör, zaman rölesi, Sigorta, motor koruma rölesi, faz sırası rölesi, enversör rölesi, fotosel rölesi, düşük gerilim rölesi, sinyal lambası gibi malzemeler.

Şantiye Tabloları

İnşaat halindeki bina ve fabrika gibi yerlerin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan tablolardır, bu tablolar; vinç, hidrofo, asansör ve aydınlatma, bekçi evi aydınlatması gibi işler için kullanılır. İnşaat bittiğinde şantiye tabloları kaldırılır. Tablo için şantiye elektrik aboneliği alınmalıdır. Yerden yüksekliği en az 1,8 metre olmalıdır.

İnşaat işi bitirildiğinde abonelik normal aboneliğine çevrilir. Tek parça halinde olan tablolar ve iki parça olan tablolarda üretilir. İlk parçada sayaç, kaçak akım koruma rölesi ve kolon sigortası vardır. İkinci parçada bir fazlı topraklı priz ile üç fazlı priz ve sigortaları bulunabilir.

Şantiye tabloları DKP sacdan, dışarıdan gelecek etkenlere karşı korumalı ve kapaklı-kilitli tipte olmalıdır. Kabloların girişine toz, harç, toprak girmeyecek bir şekilde yalıtılmış olmalıdır. Çok iyi bir toparlayıcıyla topraklanmalıdır.

Dağıtım Tabloları

Dağıtım tablolarına enerji ana tablodan gelir. Üzerinde bulunan linye sayısı azdır.

Dağıtım tablo kullanıldıkları yerlere göre bunlardır: Sıva üstü dağıtım tabloları ve sıva üstü dağıtım tabloları.

Dağıtım tablolarının yapıldığı malzemeye göreyse: DKP sac tabloları ve yalıtkan maddelerden yapılan tablolar.

Etanş Tablolar

Toz ve rutubetin çok fazla olduğu yerlerde genellikle etanş tablolar kullanılır. Etanş tablolar içine nem ve toz girmeyecek şekilde üretilirler. Darbe alma ihtimali varsa alüminyum dökümden üretilir, aksi takdirde cam elyaflı polyesterden üretilmiş etanş tablolar kullanılır. Cam elyaflı polyester; asidik ve kötü atmosferik şartlara dayanıklı, ısıya ve darbelere karşı sağlam, çürümeyen, bakım gerektirmeyen ve contalarla sızdırmazlığı sağlanan malzemedir. Yapımında kullanılacak malzemenin seçiminde özellikle nemden paslanmayan malzeme olmasına gereklidir. Etanş tablolarda; anahtar ve şalterler kapağın üzerine, kapak açılmadan çalışabilecek şekilde montelenir. Tablonun kapağı açıldıktan sonra sigortaların montajına müdahale edilebilir.

Tablo ve Pano İmalatında Kullanılan Gereçler

Bara ve bara izolatörü:

Baralar saf elektrolitik bakırdan çıplak ya da epoksi kaplı olarak üretilir. Baralarda bara izolatörleri vardır. Bara izolatörü baraları panonun gövdesinden yalıtma görevindedir. Bara izolatörü panonun üzerine cıvatayla sabitlendirilir. Bara izolatörü içerisindeki kanala bara yerleştirilerek kullanılır. Bara izolatörleri üretildiği malzemeye göre: porselen, bakalit ya da sertleştirilmiş PVC’den üretilir. Linye girişlerinde, nötr ve toprak hatlarında bara kullanılması daha pratik ve daha sorunsuz bir enerji iletim sağlar.

Kablo pabuçları: Çok telli ya da kalın kesitli iletken kablolara şekil vererek sigorta, şalter gibi yerlere bağlamak zor ve sakıncalı bir durumdur. Böyle durumlarda kablo pabucu kullanırız. Kablo pabuçları bakırdan üretilir.

Hemen Arayın